Permanent make-up

Permanent make-up gouda

Vraag een gratis vrijblijvende intake afspraak aan eventueel met de eerste behandeling.

Marjolein Duijnstee is gespecialiseerd in Permanent Make-up waaronder de nieuwste microblading mesjestechniek, ombre hairstrokes, scalppigmentatie en  stamceltechniek.

Overigens is het bij ons ook mogelijk, indien je in het verleden meer wenkbrauwhaar hebt gehad om de stamceltechniek te laten uitvoeren, waarbij je eigen wenkbrauwharen terug groeien.

 

GGD GOEDGEKEURD.

Uiteraard zijn wij in het bezit van de benodigde GGD vergunningen wij zijn goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid. Vergunningnummer: VG-5548.

 

Meest gestelde vragen over permanent make-up:

 

Wat is permanente make-up

Permanente make-up of (afgekort PMU) is een specialisatie waarbij de natuurlijke vorm van wenkbrauwen, ogen of lippen wordt geaccentueerd. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die uit zijn gevallen door ziekte. Het is dus meer dan een tekening en vereist de nodige ervaring. Kennis over huid, kleur en vorm is onmisbaar. Alle behandelingen bestaan uit 2 sessies. Door kleur over kleur in de huid te brengen is het mogelijk om de juiste nuance te krijgen voor een meest natuurlijk effect. Tussen de behandeling wordt een tussentijd van 4-6 weken gehanteerd.

 

Verschil tussen permanent make-up en een tatoeage

 

Permanent make-up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Het lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.

 

De tijd dat permanent make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

 

Is PMU pijnlijk?

Met behulp van ultra dunne, steriele naaldjes pigment wordt kleurstof in de huid gebracht. Afhankelijk van het te behandelen gebied en gewenste techniek wordt voor de juiste naaldmodule gekozen. De behandeling is goed te verdragen. Echter blijven het naaldjes en is het niet geheel gevoelloos. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf op de huid worden aangebracht. Deze zalf Emla- creme kunt u op recept verkrijgen via de huisarts en meebrengen naar uw afspraak. Wanneer je allergisch bent voor tandarts verdoving deze zalf niet laten aanbrengen neem dan 2 paracetamol.

 

Hoe gaat de behandeling PMU in zijn werk?

 

De techniek bestaat uit het in de huid brengen van een pigment. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal de juiste techniek besproken worden. Vervolgens wordt de juiste vorm getekend en de meest perfecte kleur besproken alvorens te starten met de behandeling. Het is erg dankbaar werk om mensen die geen wenkbrauwen of wimpers meer hebben deze ‘terug te geven’ door middel van permanente make-up.

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, welke GGD goedgekeurd zijn en deze gaan in op je wensen.

 

Tijdens je eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken je gezicht en brengen eventueel met ‘gewone’ make-up een lijntje om je ogen aan, kleuren je wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om je lippen of kleuren de lippen in.

 

Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit.

Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat je 100% tevreden bent met je getekende eyeliner, lipliner, lippen of wenkbrauwen.

 

Pas als je 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanent make up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je zult er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een of twee keer herhaald moet worden voor een optimaal resultaat.

Na het zetten van de permanent make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

 

Hoe geneest permanente make-up?

Na de behandeling kan de huid iets rood aanzien. Ook is er enige zwelling mogelijk. Beide symptomen zijn volkomen normaal en nemen snel af. Het behandelde gebied is vergelijkbaar met een schaafwond. Het lichaam zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen, waarbij het ingebrachte pigment door de huid wordt ingekapseld. Ongeveer 40% van de kleur zal in een aantal dagen afgestoten worden en wordt de kleur aanzienlijk lichter. De juiste kleur is met 4 tot 6 weken zichtbaar, waarna de tweede behandeling zal plaatsvinden. Na elke behandeling is het noodzakelijk om de huid een week droog te houden zodat de kleur goed blijft en het behandelde gebied niet wordt ‘uitgespoeld’. Het is niet toegestaan op het behandelde gebied te krabben of eventuele kleine korstjes te verwijderen.

 

Hoe verzorg ik permanente make-up?

Vaak denken mensen dat PMU in de huid ingekapseld is en niet zo snel verdwijnt. Het is belangrijk om te weten dat permanente make-up een vorm van kunstmatige pigmentatie is en dat het lichaam de kleurstoffen vroeg of laat zal afbreken. Ook zijn bepaalde gewoontes die van invloed kunnen zijn zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanken, deze zullen de kleur eerder doen vervagen. Ook kan het gebruik van bepaalde medicinale cremes zoals hormoonzalven de celdeling activeren, waardoor de kleur eerder vervaagd. Gebruikt je Vitamine A of fruitzuren om huidproblemen te behandelen of de huid te verjongen, breng dit dan niet aan over de permanente make up. Ook zuren kunnen de afstoot van permanente make-up versnellen.

 

Intakegesprek, wensen en advies

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je een formulier dat ingevuld dient te worden en kun je je wensen bespreekbaar maken. Vervolgens wordt er eerlijk advies gegeven en kan een afspraak ingepland worden voor de behandeling. Of de eerste behandeling na intake plaatsvinden net wat je wenst.

 

Veilige PMU behandeling

 

De PMU behandelingen bij Schoonheidssalon Marjolein worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per drie jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

 

Uiteraard zijn wij goedgekeurd door de GGD.

Vergunningnummer: VG-5548.

 

Wij helpen jou de beste versie van jezelf te worden.

Op basis van een uitgebreide huid- en gezondheid analyse wordt een behandelplan opgesteld.

 

Bij Schoonheidssalon Marjolein ben je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Heb je nog vragen over de behandeling of wil je graag een afspraak met ons inplannen voor een eerste adviesgesprek?


Reserveer nu:

Afspraken die niet door kunnen gaan minimaal 24 uur van te voren af bellen. Anders wordt er 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd. Bedankt voor je begrip.

Bij een afzegging van een gratis behandeling zullen

we € 0,50 per minuut gereserveerde tijd factureren.

 

“Mezelf opmaken is niet mijn ding en met mijn gevoelige huid verdraag ik ook weinig, mijn wenkbrauwen zijn na chemo nooit meer compleet geworden. Nu Marjolein mij hairstrokes heeft gegeven ga ik vol zelfvertrouwen sporten zonder make-up. Iedere zes weken kom ik voor een gezichtsbehandeling en thuis gebruik ik PUURR, wat is mijn huid al verbetert. Groetjes, Kim.”