Permanent make-up

Vraag een gratis vrijblijvende intake afspraak aan eventueel met de eerste behandeling. 

Lees onder deze prijzen ook de meest gestelde vragen over permanent make-up!

Permanent make-up gouda

Permanent make-up

 

Meest gestelde vragen over permanent make-up:

Wat is permanente make-up? 

Permanente make-up of (afgekort PMU) is een specialisatie waarbij de natuurlijke vorm van wenkbrauwen, ogen of lippen wordt geaccentueerd. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die uit zijn gevallen door ziekte. Het is dus meer dan een tekening en vereist de nodige ervaring. Kennis over huid, kleur en vorm is onmisbaar. Alle behandelingen bestaan uit 2 sessies. Door kleur over kleur in de huid te brengen is het mogelijk om de juiste nuance te krijgen voor een meest natuurlijk effect. Tussen de behandeling wordt een tussentijd van 6-8 weken gehanteerd.

 

Verschil tussen permanent make-up en een tatoeage

Permanent make-up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Het lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag aangebracht. Hierdoor is het aanbrengen van PMU, anders dan de naam zou vermoeden, niet permanent. Dit in tegenstelling tot een tatoeage.

 

De tijd dat permanent make-up blijft zitten, varieert van persoon tot persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Is permanente make-up zetten pijnlijk?

Met behulp van ultra dunne, steriele naaldjes pigment wordt kleurstof in de huid gebracht. Afhankelijk van het te behandelen gebied en gewenste techniek wordt voor de juiste naaldmodule gekozen. De behandeling is goed te verdragen. Echter blijven het naaldjes en is het niet geheel gevoelloos. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf op de huid worden aangebracht. Deze zalf Emla- creme kunt u op recept verkrijgen via de huisarts en meebrengen naar uw afspraak. Wanneer je allergisch bent voor tandarts verdoving deze zalf niet laten aanbrengen neem dan 2 paracetamol.

 

Hoe verloopt de permanente make-up behandeling?

De techniek bestaat uit het in de huid brengen van een pigment. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal de juiste techniek besproken worden. Vervolgens wordt de juiste vorm getekend en de meest perfecte kleur besproken alvorens te starten met de behandeling. Het is erg dankbaar werk om mensen die geen wenkbrauwen of wimpers meer hebben deze ‘terug te geven’ door middel van permanente make-up.

Wij begrijpen dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde specialistes, welke GGD goedgekeurd zijn en deze gaan in op je wensen.

Tijdens je eerste afspraak bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken je gezicht en brengen eventueel met ‘gewone’ make-up een lijntje om je ogen aan, kleuren je wenkbrauwen in, tekenen een lijntje om je lippen of kleuren de lippen in.

Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit.

Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan. Dit proces herhalen wij totdat je 100% tevreden bent met je getekende eyeliner, lipliner, lippen of wenkbrauwen.

Pas als je 100% tevreden bent, beginnen we met het aanbrengen van de permanent make up. Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je zult er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog een of twee keer herhaald moet worden voor een optimaal resultaat.

Na het zetten van de permanent make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

 

Hoe geneest permanente make-up?

Na de behandeling kan de huid iets rood aanzien. Ook is er enige zwelling mogelijk. Beide symptomen zijn volkomen normaal en nemen snel af. Het behandelde gebied is vergelijkbaar met een schaafwond. Het lichaam zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen, waarbij het ingebrachte pigment door de huid wordt ingekapseld. Ongeveer 40% van de kleur zal in een aantal dagen afgestoten worden en wordt de kleur aanzienlijk lichter. De juiste kleur is met 4 tot 8 weken zichtbaar, waarna de tweede behandeling zal plaatsvinden. Na elke behandeling is het noodzakelijk om de huid een week droog te houden zodat de kleur goed blijft en het behandelde gebied niet wordt ‘uitgespoeld’. Het is niet toegestaan op het behandelde gebied te krabben of eventuele kleine korstjes te verwijderen.

 

Hoe verzorg je permanente make-up?

Vaak denken mensen dat PMU in de huid ingekapseld is en niet zo snel verdwijnt. Het is belangrijk om te weten dat permanente make-up een vorm van kunstmatige pigmentatie is en dat het lichaam de kleurstoffen vroeg of laat zal afbreken. Ook zijn bepaalde gewoontes die van invloed kunnen zijn zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanken, deze zullen de kleur eerder doen vervagen. Ook kan het gebruik van bepaalde medicinale cremes zoals hormoonzalven de celdeling activeren, waardoor de kleur eerder vervaagd. Gebruikt je Vitamine A, retinol of fruitzuren om huidproblemen te behandelen of de huid te verjongen, breng dit dan niet aan over de permanente make up. Ook zuren kunnen de afstoot van permanente make-up versnellen.

 


Waarom verschilt het eindresultaat per persoon?

Iedereen krijgt dezelfde service maar niemand geneest hetzelfde.

Het kleur behoud verschilt daarom heel erg per persoon iedere huid is anders.

 

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. Je krijgt een intake gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Dan volgt de behandeling.

De eerste behandeling duurt gemiddeld 1 uur à 1 1/2 uur de tweede en eventueel derde behandeling ongeveer een half uur tot drie kwartier.

 

Is permanent make-up voor mij geschikt?

In principe is permanent make-up voor iedereen geschikt, voor dames en heren voor jongen en voor oud.

De heren vragen voornamelijk onopvallende stipjes tussen de wimpers deze geven al meer uitdrukking zonder dat je het gevoel hebt make-up op te hebben.

Ook als je zelf niet makkelijk je wenkbrauwen kunt tekenen of het niet meer goed kunt zien.

Loop je make-up steeds uit in de rimpeltjes? Permanente make-up biedt uitkomst!

 

Hoe lang houdt permanent make-up?

Indien je de PMU geheel laat vervagen zou het effect na gemiddeld 2 tot 6 jaar verdwenen zijn.

Blonde wenkbrauwen die mooie luchtig ingebracht zijn zullen na twee jaar verdwenen zijn. Een eyeliner daarentegen die bijvoorbeeld met zwart is ingebracht, na een jaar of zes pas.

Wanneer je veel in de zon komt of regelmatig intensieve peelingen ondergaat, kan het pigment ook eerder oplichten.

 

Wanneer moet je komen voor een bijwerk behandeling?

Zodra je ziet dat de permanente make-up dusdanig vervaagt dat je elke dag gaat bijtekenen dit is meestal na één of twee jaar.

Meestal betaal je een stuk minder omdat je vaak maar een behandeling nodig hebt wacht je tot alles verdwenen is dan moet de PMU specialist helemaal opnieuw beginnen meestal betaal je dan weer het volledige tarief.

 

Permanente make-up wenkbrauwen iets bij chemotherapie?

Jazeker! Je kunt je bestaande wenkbrauwen met een schaduw techniek ondersteunen. Dit doe je voordat je aan de therapie begint. Mocht je wenkbrauwharen inderdaad gaan uitvallen dan heb je op de juiste plek tijdelijke wenkbrauwen.

 

Wanneer je snel allergisch gereageerd moet je dan een allergie test doen?

Voor bruin en zwart pigment hoef je eigenlijk geen test te doen. Neem je een felle lip kleur dan kun je een test laten doen als je na een maand geen reactie hebt kun je behandeld worden. Het kan echter zijn dat je pas na een paar maanden reageert. Alleen dit komt gelukkig bijna niet voor. Als er een reactie komt is het vaak op een rood pigment.

 

Ik heb hele blonde witte haren is permanente make-up iets voor mij?

Zijn je haren echt wit, dan zou je de behandeling kunnen doen maar de kleur die ingebracht wordt, kan heel blond zijn maar is altijd iets donkerder dan je eigen haartjes. De haartjes weerkaatsen licht en de permanente make-up onder de haartjes vallen daarom minder op. Een advies kan zijn om de haartjes af en toe te verven.

Het voordeel van de permanente make-up is dat je de vorm zo kan laten maken zoals je het wenst. Permanente make-up is dus ook voor jou geschikt.

 

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Nee! Laat alsjeblieft zoveel mogelijk haren op de uiteindelijke wenkbrauwvorm zitten, hoe natuurlijker het resultaat. Zijn er haren buiten de vorm dan zijn deze makkelijk te epileren en je ziet precies welke haren je weg kunt halen.

 

Welke technieken zijn er voor de wenkbrauwen?

De schaduwtechniek en hairstrokes oftewel haartjestechniek zijn de meest gebruikte technieken. Ook kunnen deze twee technieken gecombineerd worden.

Er bestaat ook een techniek waarbij de wenkbrauwen opgebouwd wordt uit puntjes (pointillisme) Deze wordt echter niet veel toegepast.

 

Ik heb Alopecia. Is PMU iets voor mij?

Jazeker! Juist bij Alopecia is permanent make-up een uitkomst. Je kunt zowel de wenkbrauwen als de eyeliner laten doen.

Bij de eyeliner is het meeste mooier om niet een heel dun streepje te nemen. Hierbij accentueer je juist het ontbreken van de haartjes. Vraag of het een wat vollere lijn kan worden.

 

Welke kleuren zijn er mogelijk voor de eyeliner?

Er zijn veel kleuren mogelijk. Van licht groen tot donker paars en van lichtbruin tot zwart. Je kunt bij het kiezen van een mooie kleur eventueel rekening houden met de kleur van je iris.

 

Hoe breed kan de eyeliner worden ingezet?

Als het bij je ogen past kan de eyeliner vrij breed ingezet worden. Bedenk wel dat een eyeliner vrij lang houdt. Wil je deze vorm over vijf jaar nog?

En wil je dit altijd, elke dag? Soms is het verstandiger de lijn mooi vol maar niet al te breed aan te zetten. Als je dan bij een gelegenheid de eyeliner sterker wilt aanzetten kan dat alsnog!

 

Krijg je opgezwollen ogen na de behandeling?

De ogen kunnen in sommige gevallen dik worden. Maar gelukkig niet altijd.

Het betreft dan meestal het bovenooglid. Indien je de huid koelt zal de zwelling snel afnemen.

 

Ik draag lenzen, kan ik mijn lenzen na de behandeling weer meteen in doen?

Ja. Indien je ook een bril hebt is dit prettiger. Maar het is geen probleem om je lenzen na een eyeliner behandeling weer in te doen.

 

Kan ik de volgende dag weer oog make-up op?

De huid die behandeld is mag nog niet opgemaakt worden. Je mag wel wat oogschaduw op doen, maar eindig iets boven de eyeliner en ‘s avonds haal je dan voorzichtig de oogschaduw weg, zonder de behandelde huid van de eyeliner aan te raken.

Na de afstoot van het pigment, na 4-7 dagen kun je je weer opmaken zoals je gewend bent gebruik wel altijd schone materialen.

 

Tranende ogen is dit erg voor de behandeling?

De tranen spoelen het oog schoon en houden het ook vochtig, wat alleen maar goed is. De PMU specialist kan er meer werk aan hebben, maar het is niet nadelig voor de behandeling.

 

Kom je niet in mijn ogen als ik ga trillen met mijn oog?

Als het oog gaat trillen, is dat voor de klant niet tegen te houden,  dit gaat automatisch. Het is aan de permanent make-up specialist om de huid goed te spannen. Het trillen wordt dan minder. Jij voelt het trillen trouwens veel meer dan de PMU specialist je hoeft niet bang te zijn dat de naald je oog raakt.

 

Als man een klein accent tussen de wimpers zonder dat het opvalt kan dat?

Jazeker! Een lijntje tussen de wimpers, opgebouwd uit losse stippeltjes geeft een heel natuurlijk effect. Kies een koele bruin tint. Een doorgetrokken lijntje is af te raden, dit zal een opgemaakt effect geven.

 

Binnenkort een ooglid laten liften en permanent make-up laten aanbrengen wat kan je het beste eerst doen?

Als je de ogen wilt laten liften is het verstandig dit eerste doen. Als de huid geheeld is, kun je de permanent make-up laten aanbrengen. De eyeliner kan nu aan je ogen worden aangepast.

Als je al een lijntje op het onderooglid hebt en je gaat je huid onder je ogen liften, kan het zijn dat er een deel van het lijntje hiermee weggehaald wordt. Als de huid weer volledig is genezen kun je het lijntje opnieuw laten plaatsen.

 

Is een volle bovenlip mogelijk met permanente make-up?

Meestal is de bovenlip wat dunner dan de onderlip. Deze vraag wordt dus veel gesteld. Ja, we kunnen de bovenlip groter maken. Als er tussen de nieuwe lijn en de lip een kleine ruimte ontstaat, is het aan te raden je lippen ook te laten inkleuren.

Zo wordt het uiteindelijke resultaat een mooie volle mond, er zijn echter grenzen.

Op de bovenlip hebben de meeste mensen een soort wit randje, het is daar iets verheven en soms iets lichter van kleur. Het is niet mooi over dit randje te pigmenteren. PMU zit in de huid, niet erop zoals make-up. Met een potloodje kun je dit wel doen.

 

Soms een koortslip is dit erg?

Het herpes simplex virus blijft altijd in het lichaam als je eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra je weerstand verminderd, wordt het virus actief en zorg voor een koortslip.

Heb je af en toe een koortslip dan kun je in overleg met de permanent make-up specialist een lipbehandeling ondergaan met daaraan voorafgaand een voorbehandeling thuis.

Advies is om een week voor de behandeling L-lysine in te nemen, Dit is een aminozuur dat de groei van het virus remt. Orthica heeft capsules van 500 mg. Neem er twee per dag in voor je maaltijd. Ook verhoogde inname van vitamine C kan je weerstand verhogen.

Heb je echter heel vaak een koortslip dan is een lipbehandeling niet verstandig. Je krijgt elke keer een flinke uitbarsting en uiteindelijk zal het niet mooi worden.

 

Bij rimpeltjes op de bovenlip is permanent make-up dan wel verstandig?

Juist als je rimpeltjes boven de lippen hebt, geef de strakke liplijn een verjongend effect. Het breedste deel van de rimpel is vaak bij de liprand. Zeker als je de bovenlip ook iets verbreed, valt een deel van de rimpel weg in de liplijn. Bij het ouder worden, worden de lippen vaak lichter van kleur. Door de permanente make-up krijg je lippen weer kleur en lijken ze voller. Heel fraai! Kies het liefst geen donkere kleuren maar zachte, frisse tinten voor het mooiste resultaat!

 

Bloeden lippen niet snel bij een behandeling?

Doordat de liphuid wordt verdoofd, zal de huid niet snel bloeden. Als er wel wat bloed komt, is dit zo weinig en zo oppervlakkig dat het bloeden bijna direct weer stopt.

 

Kan je lippenstift gebruiken na de behandeling?

Nee, met PMU maak je minuscule gaatjes in de huid. Het is niet verstandig hier lippenstift over aan te brengen. Wacht hier 4 tot 7 dagen mee voordat je weer lipstick op doet. Het zal ook niet nodig zijn, de permanent make-up is goed van kleur. Als je de nabehandelingsgel opdoet, is het net of je lipstick op hebt.

 

Na de behandeling heb ik mijn werk gedaan en is het nu jouw beurt.

Nazorg is erg belangrijk voor het kleur behoud!

  • De eerste 2 dagen niks smeren
  • Dag 3 mag je de PMU insmeren met vaseline
  • Hou je permanente make-up de eerste week droog
  • Krab niet aan je korstjes
  • Vermijd de zon
  • Geen sauna, zwemmen, stoffig werk of sporten de eerste week.

 

Intakegesprek, wensen en advies

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je een formulier dat ingevuld dient te worden en kun je je wensen bespreekbaar maken. Vervolgens wordt er eerlijk advies gegeven en kan een afspraak ingepland worden voor de behandeling. Of de eerste behandeling na intake plaatsvinden net wat je wenst.

 

Veilige PMU behandeling

De PMU behandelingen bij Schoonheidssalon Marjolein worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde specialistes en zijn GGD-goedgekeurd. In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanent make up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiëne-richtlijnen opgesteld, en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren eens per drie jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

 

Uiteraard zijn wij goedgekeurd door de GGD.

Vergunningnummer: VG-5548.

 

Wij helpen jou de beste versie van jezelf te worden.

Op basis van een uitgebreide huid- en gezondheid analyse wordt een behandelplan opgesteld.

 

Bij Schoonheidssalon Marjolein ben je dus verzekerd van een veilige behandeling met een uitstekend resultaat.

Heb je nog vragen over de behandeling of wil je graag een afspraak met ons inplannen voor een eerste adviesgesprek?


Afspraken die niet door kunnen gaan minimaal 24 uur van te voren af bellen. Anders wordt er 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd. Bedankt voor je begrip.

Bij een afzegging van een gratis behandeling zullen

we € 0,50 per minuut gereserveerde tijd factureren.

 

“Mezelf opmaken is niet mijn ding en met mijn gevoelige huid verdraag ik ook weinig, mijn wenkbrauwen zijn na chemo nooit meer compleet geworden. Nu Marjolein mij hairstrokes heeft gegeven ga ik vol zelfvertrouwen sporten zonder make-up. Iedere zes weken kom ik voor een gezichtsbehandeling en thuis gebruik ik PUURR, wat is mijn huid al verbetert. Groetjes, Kim.”