Van droge herfst huid naar gezonde glow

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 14:29

De herfst is een heerlijk seizoen, maar onze huid krijgt aardig wat te verduren. Onze huidjes worden droger, zien er snel grauw uit en we zijn vaak maar al te goed bekend met de pijnlijke scheurtjes in de lippen.

 

Allemaal veroorzaakt door de overgang naar een ander seizoen en hoe wij hierop reageren. Bijvoorbeeld: door langer te douchen op koude dagen.

Wie doet dat nu niet? Ik wel in ieder geval!

Het duurt namelijk langer voordat mijn lichaam een beetje op temperatuur is.

Ook drink ik vaak minder water dan de zomermaanden en de verwarming op standje hoog droogt de huid ook uit. Dit zorgt ervoor dat onze huidjes gaan protesteren.

Tijd om je huidverzorging een beetje aan te passen aan deze gure tijden.

En vooral tijd om te hydrateren! 

 


KEEP CALM AND STAY HYDRATED TIPS:

  • Drink genoeg water of theïnevrije thee. Door minimaal 1,5 liter water per dag te drinken wordt het makkelijker voor je lichaam om afvalstoffen af te voeren en krijgt je huid meer glans. 
  • Reinig jij je huid onder douche? Doe dit dan aan het einde van je douchebeurt. Zo komt er minder water op je gezicht en verminder je de kans op een trekkerig gevoel wanneer je de douche uitstapt. 
  • Exfolieer je huid wekelijks om de dode huidcellen weg te krijgen. Hierdoor krijg je namelijk snel een grauwe doffe huid.
  • Poets naast je tanden ook direct je lippen. Door zachtjes over je lippen te poetsen scrub je de dode huidcellen er vanaf en zien jouw lippen er weer kissable uit. Note: gebruik geen elektrische tandenborstel en ook geen tandpasta. Erna je lippen beschermen. met een SPF overdag en in de nacht voor een vocht-boost. 
  • Vermijd minerale oliën. Deze kunnen je huid afsluiten en haar als het ware een beetje verslaafd maken aan de constante stroom aan mineralen, zodat het zelf minder natuurlijke weerstand biedt. Zoek je naar hydratatie dan kom je met minerale oliën bedrogen uit. 
  • Gebruik eerst een serum voordat je je moisturizer opdoet. Dit geeft je huid net het extra stukje voeding om beter gehydrateerd te blijven. 
  • Geef je huid een megaboost door een masker aan te brengen. Wil jij voor makkelijk gaan? Kies dan voor een overnight mask. Deze maskers zijn speciaal gemaakt om de hele nacht door de huid te voeden waardoor je ‘s ochtends met een natuurlijke glow wakker wordt. 

IDEALE INGREDIËNTEN VOOR EEN DROGE HUID
Door hydraterende producten te gebruiken ga jij je droge huid er weer bovenop helpen! Denk hierbij aan ingrediënten zoals Vitamine C. Dit is een krachtig antioxidant en geeft je huid meer weerstand. Ook hyaluronzuur is een geweldig ingrediënt om aan je skincare routine toe te voegen. Het hydrateert, vult fijne lijntjes op en geeft een ‘plumping’ effect aan de huid. 

Heeft jouw huid echt een vollere crème nodig? Dan is de VITAL C - Hydrating Intense Moisturizer jouw partner in crime. Als je vaak op de fiets zit of graag in de natuur bent vraagt je huid vaak om een vollere crème. Daarom is deze moisturizer vooral in de herfst en winter een ideale uitkomst! Voor extra voeding kan deze moisturizer ook met een dun laagje onder je PREVENTION+ aangebracht worden. 

 

Geen tijd voor een masker, met een overnight masker voor hydratatie of anti-aging slaap je je huid mooi! Dus tijd hoeft je niet te belemmeren voor een gezonde glow. Let it shine! Liefs, Marjolein

 

Droge herfst huid tips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.