Zuur gezicht

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 06:00

In eerste instantie is het idee van een zuur op je gezicht aanbrengen misschien niet aantrekkelijk. Toch hebben we het hier over een van de hotste ingrediënten in huidverbetering.

 

Zuur kan je huid namelijk de ultieme glow geven. We nemen je daarvoor even mee terug naar de scheikundeles.

Zuren reageren op een bepaalde manier wanneer ze worden aangebracht op een oppervlakte, zoals een metaal. Op je huid gebeurt dat ook, het zuur dat je aanbrengt geeft een reactie, zoals het loslaten van dode huidcellen. En er is meer dat het aanbrengen van een acid voor je huid kan doen.

 

Cosmetische zuren zijn multitaskers die verschillende voordelen voor de huid hebben, voorbeelden daarvan zijn glycolzuur en salicylzuur.

 

AHA!

Alpha Hydroxy Acid ofwel alfahydroxyzuur.

Dit zijn de fruitzuren zoals glycolzuur gemaakt van rietsuiker, citroenzuur en melkzuur. Ze werken voor alle huidtypes, melkzuur bijvoorbeeld is heel geschikt om mee te beginnen als je een gevoelige huid hebt.

AHA zuren zijn oplosbaar in water.

Van alle zuren heeft glycolzuur de kleinste moleculen en kan daarom het diepst in de huid doordringen.

 

BHA

Beta Hydroxy Acid, bètahydroxyzuur.

Is een ander zuurtje met een iets ander effect. Deze zuren zijn in vetoplosbaar, waardoor ze goed in de poriën dringen en daar in de opgehoopte talg oplossen en wegvoeren.

Deze zuren zijn heel fijn bij puistjes en mee-eters. Als je moet kiezen tussen glycolzuur en salicylzuur, dan past salicylzuur beter bij een gevoelige huid. Ieder geval om mee te starten.

 

Naast dat deze zure exfoliëren kunnen ze bij voldoende hoge concentratie ook de collageen aanmaak stimuleren. De vochtbalans verbeteren en pigmentvlekjes en lijntjes minder zichtbaar maken. Verder helpen ze om puistjes en mee-eters aanzienlijk te verminderen.

 

Zuren werken anders dan een scrub.

Je zou kunnen zeggen dat zuren de huid eigenlijk van binnenuit helpen.

Ze zorgen dat de verbindingen tussen de cellen van het bovenste dode huid laagje zwakker worden, waardoor de cellen makkelijker loslaten.

Met een scrub slijp je als het ware dit bovenste laagje weg met korreltjes.

Je kunt je huid daardoor ook gemakkelijker beschadigen, met als resultaat dat de huid onrustiger wordt.

Niet dat een cosmetisch zuur safe is, daar kun je ook mee overdrijven.

Maar een gewone scrub verwijdert alleen iets van je huid, terwijl een cosmetisch zuur, naast exfoliatie, de huid ook verzorgt en behandelt.

 

Na een losse behandeling zie je de huid direct opfrissen en verbeteren maar voor echte huidverbetering heb je een kuur van verschillende behandelingen nodig.

 

Fruitzuur Peel eenmalig € 72,50


Signature Facelift lift peel Vital C Is geschikt voor alle huidtypen.
Met name de gedehydrateerde huid, de huid met roodheden en couperose, rosacea, gevoelige huid en lichte vormen van acne. Ook geschikt na cosmetische ingrepen en microdermabrasie.

 

Eén van onze populairste peelings, ontwikkeld op basis vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Dit zijn ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor directe celvernieuwing en het herstel van de natuurlijke balans van de huid. Door de centellastamcel-technologie wordt de huid direct gehydrateerd, verstevigd, geremodelleerd en geëgaliseerd. Werkt bovendien kalmerend en ontstekingsremmend op zichtbare ontstekingsreacties van de huid. De I PEEL - The Signature Facelift behandeling vermindert zeer effectief ongewenste roodheid. De huid is geëgaliseerd en heeft een prachtige glow na afloop, zelfs al na één behandeling!

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste gezichtsroutine voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Zuur gezicht fruitzuren glycolzuur salicylzuur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.