Alles over het verzorgen van droge handen

Gepubliceerd op 29 september 2022 om 06:00

Een goede skincare routine voor je gezicht is voor velen een dagelijkse bezigheid.

Helaas wordt de rest van het lichaam waaronder de handen vaak vergeten. En dat terwijl je handen heel wat te verduren krijgen.

Droge handen zijn daarom een veelvoorkomend probleem.

Wat de oorzaak is en nog belangrijker, hoe je droge handen voorkomt en verzorgt met een handcrème, lees je in deze blog.

Droge handen? Dit is de oorzaak

Een ruwe huid, kleine barstjes, jeuk of zelfs eczeem: waarschijnlijk herken je de symptomen van droge handen. Bij een droge huid is er sprake van een verstoring van de huidbarrière, dit is het afweersysteem van de huid. Hierdoor lukt het de huid niet om zelf het vocht- en vetgehalte op peil te houden.

 

Maar wat is precies de oorzaak van droge handen? Dit kan door diverse zaken komen.

Zo heeft de ene persoon nou eenmaal een wat drogere huid dan de ander.

Ook medicatie, hormonen en huidveroudering zijn oorzaken van een droge huid. Daarnaast zijn er externe factoren die droge handen kunnen veroorzaken. Denk aan het wassen met zeep en bepaalde weersomstandigheden.

Zo is je huid in de herfst en de winter over het algemeen droger. Dit komt door de combinatie van het koude weer en de droge lucht van de verwarming.  

 

Tips bij droge handen

Om van het nare gevoel van droge handen af te komen of liever gezegd om droge handen te voorkomen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

  • Breng regelmatig een hydraterende handcrème aan, vooral na het wassen of desinfecteren van je handen
  • Draag schoonmaakhandschoenen wanneer je aan de slag gaat met afwasmiddel of andere agressieve schoonmaakmiddelen
  • Draag in de winter handschoenen wanneer je naar buiten gaat, om je handen te beschermen en droge handen te voorkomen
  • Was je handen met koud of lauw water en milde zeep en douche niet te lang en te heet
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid door altijd te zorgen voor frisse lucht. Staat de verwarming aan? Zet daar dan een bakje water op, zodat het water verdampt. Hierdoor zorg je voor de ideale luchtvochtigheid

Dé handcrème voor droge handen 

Droge handen kun je verzorgen én voorkomen met een hydraterende handcrème. Door regelmatig een voedende handcrème aan te brengen, voorkom je dat de huidbarrière beschadigt. Ook wanneer je al last hebt van droge handen is het smeren met een effectieve handcrème een must.

Kies bijvoorbeeld de VITAL C – Hydrating Hand And Body Lotion.

Deze kalmerende en vochtinbrengende handcrème is de holy grail voor droge handen. De handcrème zit namelijk bomvol verzorgende ingrediënten. Denk aan jojoba, macadamia-olie en sheaboter.

Maar dit zou geen IMAGE Skincare product zijn als het niet nog een stapje verder gaat dan alleen het verzorgen en voorkomen van droge handen. Na het smeren kun je namelijk rekenen op een stralende huid en verminderde roodheid. Het ingrediënt Metabiotics™Resveratrol verzacht fijne lijntjes en rimpels en stimuleert de collageenproductie. Door de vier krachtige vormen van vitamine C verbetert de elasticiteit van de huid, waardoor tekenen van huidveroudering worden verminderd. Deze handcrème is dus een echte musthave! 

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Droge handen verzorgen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.