Rosacea, roodheden, gevoelige huid Skin Routine en tips voor thuis

Tips bij Rosacea

Behandelingen bij Rosacea

Rosacea is een chronische huidziekte waarbij vooral de wangen en de neus van het gezicht rood zijn door een ontstekingsreactie van de huid. Dit kan gepaard gaan met verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Ook komen droge ogen voor bij rosacea. Er worden veel verschillende oorzaken van rosacea genoemd, de exacte oorzaak is echter nooit aangetoond. Dit maakt de diagnose soms lastig. Wel is er een aantal oorzaken bekend die de bestaande rosacea kunnen verergeren en is er inmiddels meer bekend over wat je het beste kunt doen als je rosacea hebt.

 

Weet dat 70% van huidverbetering komt door dagelijks thuis de juiste producten passend bij je huidconditie te gebruiken en

uiteraard op de juiste manier toe te passen.

 

In de ochtend en de avond 2 x reinigen ook als je geen make-up op hebt.

1e keer om vuil van de huid te halen en de

2e keer om de onzuiverheden en talg te verwijderen zodat de crème erna goed opgenomen word en

zijn werking kan doen en er geen onzuiverheden de kwaliteit kan beïnvloeden.

 

 

Tips:

Ondanks dat de precieze oorzaak van rosacea nog niet bekend is, kun je met de juiste verzorging wel de klachten verminderen.

Hieronder vind je enkele tips met betrekking tot rosacea.

  • Breng de huid tot rust. Bij een huid met rosacea geldt: less is more. Gebruik milde producten die geen irriterende ingrediënten zoals parfum bevatten.
  • Zorg voor een goede basisroutine die de huidbarrière versterkt en herstelt. Ingrediënten als vitamine B3 (niacinamide), allantoïne en vitamine E helpen bij het herstel van de huid. 
  • Bescherm de huid elke dag en elk seizoen met een dagcreme met SPF 30. 
  • Wanneer je make-up gebruikt, houd er dan rekening mee dat ook je make-up geen irriterende stoffen bevat.
  • Wees voorzichtig met gekruid eten en het gebruik van alcohol. Dit staat erom bekend dat het roodheid (tijdelijk) kan verergeren.

Rosacea Skin Routine voor thuis