Hyperpigmentatie Zwangerschap Skin Routine en tips voor thuis

Hyperpigmentatie tips

Hyperpigmentatie tijdens en na de zwangerschap ook wel Melasma genoemd 

Het verschijnt als grote donker verkleurde plekken in het gezicht, maar ook andere delen van het lichaam kunnen worden getroffen. Melasma is een vorm van hyperpigmentatie die voorkomt in het gezicht in het bijzonder op de wangen, de neusbrug, het voorhoofd en de bovenlip en soms op andere aan de zon blootgestelde delen van het lichaam, zoals de onderarmen.

Melasma wordt veroorzaakt door overproductie van het pigment 'melanine'. Hoewel de aandoening doorgaans ontstaat als reactie op hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap, gebruik van de anticonceptiepil of hormoonsubstitutietherapie (HST), kunnen andere factoren zoals blootstelling aan UV-straling, erfelijkheid, leeftijd en bepaalde medicijnen tegen epilepsie ook een rol spelen.

Melanocyten de melanine producerende cellen die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden zijn verantwoordelijk voor de toename van epidermale pigmentatie bij melasma.

 

Weet dat 70% van huidverbetering komt door dagelijks thuis de juiste producten passend bij je huidconditie te gebruiken en

uiteraard op de juiste manier toe te passen.

 

In de ochtend en de avond 2 x reinigen ook als je geen make-up op hebt.

1e keer om vuil van de huid te halen en de

2e keer om de onzuiverheden en talg te verwijderen zodat de crème erna goed opgenomen word en

zijn werking kan doen en er geen onzuiverheden de kwaliteit kan beïnvloeden.

 

Tips:

Voorkomen is beter dan genezen, ook bij pigmentatie. Gebruik daarom altijd een dagcrème met een SPF en vermijd het gebruik van de zonnebank.

Pigmentvlekken kun je camoufleren met een goede foundation, bijvoorbeeld met I Conceal.

Wij kunnen door middel van peelings en  thuisproducten de pigmentvlekken verminderen.

Gebruik een milde reiniging. Een milde reiniging verwijdert overtollig talg en helpt onzuiverheden te voorkomen, zonder de drogere delen nog meer uit te drogen. 

Hyperpigmentatie Zwangerschap Skin Routine voor thuis