Klik op de groene balken voor meer informatie.

Hyperpigmentatie Gecombineerde huid Skin Routine en tips voor thuis

Hyperpigmentatie tips

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon.

UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft.

Een andere grote oorzaak van de overproductie van melanine is een verandering in hormonen. De bekendste vorm van hyperpigmentatie is het zogenaamde zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd.

Ook de anticonceptiepil kan deze hyperpigmentatie veroorzaken. Tot slot kan de huid donkere verkleuringen vertonen wanneer de huid zich heeft hersteld na een wondje of puistjes.

 

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid kan een genetische bepaling zijn, maar ook hormonale veranderingen en invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat bepaalde delen van de huid vetter of droger worden. Vaak zie je dat de wangen wat droger en zelf schilferig zijn, terwijl de neus en het voorhoofd, de zogenaamde T-zone, vettig zijn en eventueel mee-eters, puistjes en grove poriën vertonen.

De oorzaken van deze (soms grote) verschillen in huidtypen zijn terug te vinden in erfelijkheid maar meestal is hormonale veranderingen of het (verkeerd) gebruik van huidverzorging of cosmetica de boosdoener.

 

Weet dat 70% van huidverbetering komt door dagelijks thuis de juiste producten passend bij je huidconditie te gebruiken en

uiteraard op de juiste manier toe te passen.

 

In de ochtend en de avond 2 x reinigen ook als je geen make-up op hebt.

1e keer om vuil van de huid te halen en de

2e keer om de onzuiverheden en talg te verwijderen zodat de crème erna goed opgenomen word en

zijn werking kan doen en er geen onzuiverheden de kwaliteit kan beïnvloeden.

 

Tips:

Voorkomen is beter dan genezen, ook bij pigmentatie. Gebruik daarom altijd een dagcrème met een SPF en vermijd het gebruik van de zonnebank.

Pigmentvlekken kun je camoufleren met een goede foundation, bijvoorbeeld met I Conceal.

Wij kunnen door middel van peelings en  thuisproducten de pigmentvlekken verminderen.

Gebruik een milde reiniging. Een milde reiniging verwijdert overtollig talg en helpt onzuiverheden te voorkomen, zonder de drogere delen nog meer uit te drogen. 

Exfolieer de T-zone. Gebruik een serum of toner met BHA (salicylzuur) op de T-zone van je gezicht om de vorming van mee-eters en grove poriën tegen te gaan. 

Gebruik de juiste crème Gebruik een crème speciaal voor een gemengde huid. Deze droogt de drogere delen niet nog meer uit of maakt de

T-zone niet nog onrustiger. Een ander idee is om voor de verschillende delen van je gezicht twee verschillende crèmes te gebruiken.

Zo kun je op de T-zone een lichte, hydraterende en matterende crème gebruiken, terwijl je juist op de drogere delen van je gezicht een wat dikkere crème gebruikt. 

Multi-masking Een extra verzorging voor je gezicht is vaak een masker. Tegenwoordig hoor je steeds meer over multi-masking, zeer geschikt voor een gecombineerde huid. Zoals de naam al doet vermoeden, maak je gebruik van twee verschillende maskers. Op de vettere delen van de huid gebruik je een masker met meer reinigende eigenschappen en op de drogere delen een wat meer voedend masker.

Hyperpigmentatie Gecombineerde huid Skin Routine voor thuis