Epileren wenkbrauwen als een Browexpert

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 06:00

Epileren van wenkbrauwen 

 

De wenkbrauwen spelen een belangrijke rol bij de uitstraling van een gezicht.

Geëpileerde wenkbrauwen maken niet alleen een verzorgde indruk, maar kunnen ook een corrigerende werking hebben op de gezichtsvorm.

 

Het model van de wenkbrauwen moet passen bij de gezichtsvorm. Ook het modebeeld en je wensen zijn bepalend bij het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. 

 

Aan de bovenzijde van de wenkbrauw haal je in principe nooit haren weg. 

Daardoor zou je de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aantasten en de gezichtsuitdrukking kunnen veranderen. Een enkel storend haartje aan de bovenkant mag je wel epileren. 

Je moet erop letten dat je beide wenkbrauwen symmetrisch epileert. De wenkbrauwen moeten qua vorm gelijk zijn.

 

Kenmerken ideale wenkbrauwen:

De haargroei is regelmatig.

Beide wenkbrauwen hebben dezelfde vorm.

De basis is breder dan het eindpunt.

De ruimte tussen het geopende ooglid en de wenkbrauw is net zo groot als de iris.

De haren zijn gelijkmatig van kleur en liggen glad op de huid.

 

De ideale wenkbrauwen kom je zelden van nature tegen. Door middel van epileren probeer je deze vorm te benaderen.

 

Lengte van de wenkbrauw bepalen:

Voordat je gaat epileren, bepaal je de lengte van de wenkbrauwen. De lengte kun je bepalen door een spatel langs het binnenooghoek (plaatje A) en de neusvleugel te leggen. 

Alles wat buiten de lijn valt kun je epileren. Vervolgens leg je de spatel langs de buitenste ooghoek (plaatje C) en de neusvleugel. Ook alles wat buiten deze lijn valt kun je epileren. 

 

Dikte van de wenkbrauw bepalen: 

De dikte van de wenkbrauw is zeer afhankelijk van de heersende modetrends. 

Aan de basis zijn de wenkbrauwen vaak breder dan aan de uiteinden.

 

Corrigeren afwijkende wenkbrauwvormen: 

Voor de ronding van de wenkbrauw, kun je uitgaan van het principe dat 2/3 van de wenkbrauwen omhoog moet lopen en 1/3 omlaag.  Dit is geen vaststaand feit. Ook de vorm is afhankelijk van het modebeeld, de gelaatsvorm en je eigen voorkeur. (plaatje B)

 

Corrigeren hangende wenkbrauwen: 

Hangende wenkbrauwen maken het gezicht droevig. Bij hangende wenkbrauwen epileer je de onderzijde van het buitenste gedeelte. Met een potlood tegen je daarna de ideale vorm van de wenkbrauwen.

 

Corrigeren ronde wenkbrauwen: 

Ronde wenkbrauwen gaan vaak samen met een rond gezicht en bolle ogen. Om ronde wenkbrauwen te corrigeren epileer je het omlaag hangende deel aan de buitenzijde. De lijn doorbreek je door deze te verlengen met een potlood.

 

Corrigeren rechte wenkbrauw: 

Rechte wenkbrauwen  kun je corrigeren door een paar haartjes te epileren aan de bovenzijde van de aanzet van de wenkbrauw. 

Daarna teken je de wenkbrauw in een gebroken lijn omhoog naar de buitenzijde toe en epileer je de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw.

 

Wenkbrauwen met wilde haren:

De wilde haren bij de aanzet van de wenkbrauw  kun je epileren. Daarna teken je de wenkbrauw  eventueel met een potlood bij, waardoor een symmetrische vorm ontstaat.

 

TIP! Lijkt een thuisstudie of praktijkles visagie je ook leuk?

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van de wenkbrauwvorm welke past bij jou!

Te spannend om zelf je wenkbrauwen te doen, laat je wenkbrauwen dan verzorgen door een professionele schoonheidsspecialiste en maak een afspraak per mail in onze salon. 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Kenmerken ideale wenkbrauwen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.