Geen patiënten maar cliënten

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 06:00

Ik voel me bij jou geen patiënt maar cliënt 

 

Behandelingen voor de oncologische huid omdat de behandeling van kanker grote invloed heeft op de conditie van de huid en op het algeheel welbevinden vertellen wij er meer over in deze blog. 

Als je werkt met mensen met kanker, moet je heel goed weten waar je mee bezig bent!


Onder invloed van medicijnen, chemo of bestraling verandert de conditie van de huid.

Met als gevolg verschillende symptomen, zoals een grauwe teint, extreem droge en schilferige huid, jeuk en branderig gevoel, acneachtige uitslag acneïforme rash met heel veel kleine rode bultjes, verwijde haarvaten en littekens.

Wimperhaartjes die naar binnen krullen waarbij de oogbol kan beschadigen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat niet alleen.

Het algeheel welbevinden van de klant staat op het spel. Voor de klant die de boodschap heeft gekregen “u heeft kanker” kan het uiterlijk een grote rol op het algeheel welbevinden spelen. Emoties zoals verdriet, boosheid en angst beheersen opeens het dagelijks leven.


Als schoonheidsspecialiste oncologische huid kunnen wij de patiënt aandacht en ontspanning geven waarbij zij zich even niet ziek voelen.
Zoals een van mijn eerste klanten 17 jaar geleden zei: ‘Ik voel me bij jou geen patiënt maar cliënt.


Een professionele aanpak bestaat uit kennis om te weten wat kan ik, wat mag ik en wat mag ik niet.


Uit onderzoek is gebleken dat een patiënt de behandelingen tegen kanker beter aankan als zij zich goed voelt. En we kunnen het gevoel van welbevinden op verschillende manieren stimuleren.

Met professioneel advies over onder andere het tekenen van de wenkbrauwen en eyeliner zetten, het camoufleren van littekens, pigmentvlekken en rode vlekken, het verzorgen van de nagels en bijvoorbeeld kleur advies geven om een betere uitstraling te geven. Een goed verzorgd uiterlijk geeft namelijk een goed gevoel!


Even een mededeling voor consumenten en collega’s:
Lymfe drainage mag NOOIT toegepast worden door de schoonheidsspecialiste tijdens de behandelingen tegen kanker! 
Bij bindweefselmassage wordt gestructureerde weefselschade toegebracht, daardoor vallen bindweefselmassage, lymfedrainage en andere stimulerende massages onder de contra-indicatie.


Ook tijdens de chemo behandelingen is het zetten van permanente make-up wenkbrauwen NIET wenselijk. Want tijdens de chemo behandelingen is beschadigen van de huid, wondjes maken met kans op ontstekingen een contra-indicatie!
En bij harsen of verwijderen van gerstkorrels is de kans op beschadiging van de huid groot dus neem geen risico!

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste gezichtsroutine voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Oncologische huid wat mag wel en wat mag niet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.