Wat doet een chemische peeling voor je huid?

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 06:00

Een chemische peeling is de ideale start voor effectieve huidverbetering. Het biedt voordelen voor uiteenlopende huidproblemen, zoals acne, huidveroudering en pigmentvlekken.

Wist je dat je ook thuis aan de slag kunt met een chemische peeling?


Wat is een chemische peeling?

Met een ‘peeling’ bedoelen we een gezichtsbehandeling waarbij dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dit proces wordt ook wel ‘exfoliëren’ genoemd. 

Een peeling wordt ‘chemisch’ genoemd wanneer er zuren zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en retinol worden ingezet voor het verwijderen van dode huidcellen.

Goed om te weten: het woord ‘chemisch’ heeft niets te maken met chemische ingrediënten of producten! Een chemische peeling zorgt voor een chemisch reactieproces in de huid en daarom heeft het de naam ‘chemisch’ gekregen. 

Let op! De meeste chemische peelings zijn niet geschikt wanneer je zwanger bent.

Wil je tijdens je zwangerschap toch werken aan huidverbetering? Dan kun je gaan voor een mildere (enzymatische) peeling. Naast een chemische peeling onderscheiden we namelijk nog twee andere soorten peelings. 

Bij een enzymatische peeling wordt je gezicht mild geëxfolieerd door fruitenzymen. Ook kun je dode huidcellen verwijderen door een product met korrels zacht over de huid te masseren. Dit noemen we een mechanische peeling.  

 

Antioxidanten voor je huid

De vernieuwing van je huid, een proces dat gemiddeld zo’n dertig dagen duurt, wordt door een chemische peeling in een stroomversnelling gebracht. Tijdens een chemische peeling wordt het bovenste laagje van je huid, dat bestaat uit dode huidcellen, namelijk verwijderd.

Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd, wat betekent dat je huidcellen zich vanuit de onderste laag van de huid vernieuwen en opschuiven naar boven ofwel buiten.

Soms zie je ook dat de huid na een chemische peeling hierdoor gaat vervellen, maar dit is niet altijd het geval. 

 

Een chemische peeling zorgt voor een stralende huid en betere opname van producten die je na de peeling aanbrengt. De werkzame stoffen in peelings werken ook stimulerend voor de cellagen in de diepere huid, waardoor je huidveroudering een stapje voor bent. Ideaal dus!

Ook biedt een chemische peeling uitkomst voor specifieke huidtypen, condities, problemen en wensen.  

 

Heb je last van acne?

Een chemische peeling zorgt voor minder onzuiverheden en verstopte poriën en helpt ook bij het zichtbaar verminderen van littekens. 

Ook bij pigmentvlekken en een grove huidstructuur biedt een chemische peeling voordelen.

Aangezien het bovenste huidlaagje van je gezicht wordt verwijderd, heb je na een chemische peeling een gelijkmatigere huidteint en fijnere poriën. 

 

Wil je de tekenen van huidveroudering verminderen? Met behulp van een chemische peeling kun je zorgen voor een gladdere, stevigere huid. Zeg fijne lijntjes en rimpels maar gedag!  

 

Hoe gebruik je een chemische peeling thuis?

Je kunt je gezicht zelf een aantal keer per week een milde peeling geven met een scrub of exfoliant, of ga aan de slag met een thuisbehandeling. Zo word je met de Ultimate Peel Set - The Home Edition een skincare pro in vijf stappen. 

De set is een combinatie van een enzymatische, mechanische en een chemische peeling, die samen hét gouden duo vormen voor een peeling vanuit huis. 

Het AGELESS – Total Resurfacing Masque is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur, enzymen en een korrel en zorgt voor de gladste huid ooit! 

Voeg daar het VITAL C – Hydrating Enzyme Masque aan toe en zorg voor een ultieme exfoliatie, verzorging en voeding van je gezicht. 

In de set vind je overigens ook andere producten om je thuisbehandeling compleet te maken, waaronder een reiniging, anti-aging serum en verzorgende en beschermende dagcrème.  

 

Een chemische peeling door een professional 

‘De beste versie van jouw huid creëren we samen’. 

Kom eens langs voor een zwaardere peeling tijdens een huidverbeterende gezichtsbehandeling.

Chemische peelings als onze Lightening Lift, Wrinkle Lift en Acne Lift zijn de perfecte start van intensieve huidverbetering. Ook wanneer je vragen hebt over chemische peelings helpen we je graag verder. 

Bij een goede nazorg van de chemische peeling draait alles om de genezing. Geef je huid de tijd om zichzelf te herstellen voordat je een andere huidbehandeling ondergaat. Wacht minimaal 2 weken.

 

Er is een kit voor na een Peel Speciaal ontwikkeld met producten die de huid ondersteunen en voeden na een intensieve gezichtsbehandeling.

Milde producten, zonder zuren.

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste gezichtsroutine voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Wat doet een chemische peeling voor je huid?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.