Chemische Peel weetjes

Gepubliceerd op 28 april 2022 om 06:00

Chemische peelings zijn hele effectieve behandelingen om je huid in conditie te krijgen, of je nu fijne lijntjes,puistjes,hyperpigmentatie of een hele reeks andere huidproblemen wil laten behandelen. 

Maar om echt profijt van een peeling te hebben, is het belangrijk om ook tijdens het genezingsproces goed voor je huid te zorgen. In deze blog lees je alle tips over wat je wel en niet moet doen om de voordelen uit een chemische peeling te halen!

 

Wees lief voor je huid :

  • PREVENTION+ SPF 30 is verplicht!
  • geen zon 2 weken voor en na de peeling
  • geen chloor, hitte of stoom
  • niet aan velletjes zitten laat de huid zelf vervellen
  • geen zuren eerste 7 dagen na de peeling
  • geen Retinol 7 dagen voor de peeling
  • geen zuren 24 uur voor de peeling

 

Nazorg Peeling

Na de behandeling is je huid nog wat gevoelig en wat roder. Het is belangrijk de dagen na de behandeling de juiste producten te gebruiken zodat je huid niet geïrriteerd raakt. 

En natuurlijk een goede verzorgende SPF 30-50 dagcrème. 

Door de versnelde celdeling kan je huid wat gaan schilferen dat is afhankelijk van de peel. Dat herstelt na een paar dagen. 

Het is belangrijk 2 weken voor en na de behandeling geen retinol en zuren te gebruiken en geen zonnebank. Tot 3 dagen na de behandeling niet te veel te zweten, geen hete douches en sauna’s en probeer vies en stoffig werk te vermijden.

 

Blijf uit de zon en bescherm de huid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid moet nu meer dan ooit beschermd worden tegen de zon. Je gezicht is super gevoelig na de peeling, er zijn letterlijk huidlagen verwijderd! 

De nieuwe huid die na een peeling tevoorschijn komt, is bijzonder kwetsbaar voor zonnestralen. Als je niet in de schaduw kunt blijven wanneer je onderweg bent, gebruik dan een SPF van minimaal 30 om je huid te beschermen tegen gevaarlijke UV-stralen. Gebruik het minimaal 6 weken na de peeling hoewel het hoe dan ook een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine zou moeten zijn.

 

Als je reiniger niet zeepvrij is, dan is dit het moment om op zoek gaan naar een goede wasgel. Zeep zorgt ervoor dat de huid strak en droog aanvoelt door de huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen en de huid is al genoeg gestript na een peeling. 

Je huid voelt misschien wat branderig aan na een chemische peeling en heet water kan onaangenaam zijn op je nieuwe huid. Het kan ook een ontstekingsreactie veroorzaken. Was je gezicht met koud water om de genezende huid te helpen kalmeren. En denk eraan, dep je huid daarna altijd droog, dus niet wrijven.

Breng een hydraterende crème aan om de droge huid gehydrateerd te houden en om het vochtniveau te herstellen. 

De vochtinbrengende crème moet vrij zijn van agressieve chemicaliën en irriterende stoffen zoals zuren en anti-acnémiddelen, die jouw toch al gevoelige huid van streek kunnen maken. 

Ze moeten ook op waterbasis zijn, omdat vochtinbrengende crèmes met een hoog watergehalte prettig en licht op de huid zijn. Houd er wel rekening mee dat hydratatie het peelingproces verlengt, omdat een gehydrateerde huid niet zo snel afschilfert.

 

Wat moet je vermijden na een chemische peeling?

Zweet minimaal. Dit betekent geen sauna, geen zonnebaden en geen extreme inspanning.

Zweet kan de huid irriteren, dus blijf koel totdat je huid tekenen van herstel vertoont.

Wanneer je huid droog en schilferig begint te worden, zou je misschien de dichtstbijzijnde scrub willen pakken en alles eraf wrijven. Maar je huid heeft net een flinke afschilfering in gang gezet, ze heeft nu niet nog meer nodig. 

Gun je huid even een pauze en wacht minstens 3 dagen na een lichte chemische peeling voordat je gaat scrubben of exfoliëren. Voor medium of diepe chemische peelings kan zelfs enkele weken duren. 

Het is niet makkelijk, maar om dezelfde reden als hierboven, mag je absoluut niet aan losse velletjes peuteren. 

Met het verstoren van het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, kun je wondjes, vlekjes en littekens veroorzaken. En die zijn erger dan een paar tijdelijke schilfertjes.

Retinol is een geweldig ingrediënt voor het stimuleren van nieuwe celgroei en celvernieuwing, maar je huid werkt hier al genoeg aan nadat ze een chemische peeling heeft gehad. 

Zorg ervoor dat je huid dus niet overbelast raakt. Wacht tot de huid genezen is voordat je weer retinol gebruikt. We adviseren ook 7 dagen voor de peeling te stoppen met het gebruik van retinol.


Bij een goede nazorg van de chemische peeling draait alles om de genezing. Geef je huid de tijd om zichzelf te herstellen voordat je een andere huidbehandeling ondergaat. Wacht minimaal 2 weken.

 

Er is een kit voor na een Peel Speciaal ontwikkeld met producten die de huid ondersteunen en voeden na een intensieve gezichtsbehandeling.

Milde producten, zonder zuren.

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste gezichtsroutine voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

 

Chemische Peel weetjes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.