Hyperpigmentatie

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 15:24

Zo kun je hyperpigmentatie verminderen én voorkomen

Wist je dat hyperpigmentatie en pigmentvlekken één van de meest voorkomende huidproblemen zijn?

Vaak ontstaat dit door zonschade en het ontbreken van een goede SPF bescherming.

 

Meer weten over pigmentvlekken?

Pigmentaanmaak, pigmentvlekken, hyperpigmentatie...hoe werkt het allemaal, wat is de oorzaak en het belangrijkste: hoe kun je dit huidprobleem effectief verminderen? Je leest er alles over in deze blog.

 

Pigmentvlekken: hoe zit het ook alweer

De aanmaak van pigment, een kleurstof die door cellen in de huid wordt aangemaakt, is een beschermingsreactie van je huid en wordt getriggerd door onder andere uv-stralen en hormonen.

Meer pigment, en dus een donkerdere huid, beschermt je huid tegen de zon.

Met pigmentvlekken of hyperpigmentatie bedoelen we een plaatselijke verstoring van het pigment. De vlekjes kunnen donkerder óf lichter zijn dan de rest van je huid, waardoor ze opvallen.


Pigmentvlekken verwijderen. Kan het?

We beginnen met wat geruststellende woorden: wanneer je last hebt van pigmentvlekken ben je zeker niet de enige.

Wist je namelijk dat dit één van de meest voorkomende huidproblemen is?

Niet voor niets hebben we hard gewerkt aan een krachtig product om pigmentvlekken te verminderen. 

We schrijven hierbij expres ‘verminderen’, omdat het volledig verwijderen van pigmentvlekken een veel langer traject is en in veel gevallen vrijwel onmogelijk. 

 

Hyperpigmentatie is een zeer sterke huidaandoening, die je goed kunt behandelen en verminderen, maar volledig verwijderen is alleen op productniveau een uitdaging.

Daarvoor adviseren wij zeker om een behandeltraject in onze salon aan te gaan. 

 

En wat is dan het krachtigste product tegen pigmentvlekken?

Dat is de ILUMA - Intense Facial Illuminator!

Dit serum biedt een effectieve mix van o.a. vitamines en zuren die donkere pigmentvlekken sterk verminderen en daarnaast een droge, doffe huid, zonschade, roodheden of een ongelijkmatige teint behandelt.

Niacinamide als belangrijk ingrediënt

Niacinamide, ook wel vitamine B3, is echt een multitasker.

Het helpt niet alleen bij het verminderen van pigmentvlekken, maar ook bij het versterken van de huidbarrière, het afweersysteem van de huid.

Als kers op de taart ondersteunt niacinamide het collageen in de huid en helpt het de huid om vocht vast te houden.

Voeg daar vitamine C aan toe en je kunt rekenen op een gezonde, egale en stralende huid.

Vitamine C helpt namelijk bij het oplichten en egaliseren van de huid, waardoor dit ingrediënt ideaal is voor het verminderen van zonschade en pigmentvlekken.

Een zuur gezicht

Zuren in je huidverzorging klinkt misschien eng, maar niets is minder waar. Zuren bieden een uitkomst voor uiteenlopende huidproblemen en wensen. Zo is tranexaminezuur ideaal bij pigmentvlekken.

Het remt tyrosinase, een enzym dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van pigmentvlekken en de helderheid van de huid verbetert. Door de toevoeging van glycolzuur wordt dit effect versterkt. Dit type zuur exfolieert de huid en verwijdert dode huidcellen. Een egale huid zonder pigmentvlekken is dus binnen handbereik!

 

Crèmes en andere huidverzorgingsproducten bij pigmentvlekken

Wil je pigmentvlekken zo effectief mogelijk verminderen of zelfs voorkomen?

Voeg dan naast de ILUMA - Intense Facial Illuminator ook een goede zonbeschermingscrème toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De uv-stralen van de zon spelen immers een cruciale rol bij de aanmaak van pigment, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan wanneer je je huid niet beschermt.

Hoewel pigment een natuurlijke bescherming is tegen de zon worden niet veel mensen blij van deze vlekjes en ben je beter af met een dagcrème met SPF

 

Wil je een stapje verder met hyperpigmentatie verminderen en de huid oplichten?

Bekijk dan onze gehele ILUMA-lijn.

Dit is dé productlijn die oneffenheden, pigmentvlekken en ouderdomsvlekjes aanpakt en de huid door plantextracten en huidoplichtende ingrediënten, de huid weer laat stralen. 

Combineer de ILUMA - Intense Facial Illuminator bijvoorbeeld met het Intense Brightening Serum voor een zeer effectieve egaliserende werking.

 

Let's Talk Skin

Op de hoogte blijven van het laatste beauty nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over gezichtsbehandelingen en huidverzorging in de winter?

Volg ons dan op Facebook of Instagram en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hyperpigmentatie tips Iluma Illuminator

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.