Het is lente 6 tips voor je huid happy weekend

Gepubliceerd op 25 maart 2023 om 09:43

6 tips voor je huid nu het lente is

 

1. Houd een lenteschoonmaak

De eerste stap naar een skincareroutine voor het voorjaar is de lenteschoonmaak. Verzamel alle crèmes, lotions, cleansers en zonnebeschermers die je vorig jaar gebruikte en kijk naar de vervaldatum. Verlopen?

Dan kun je het product zeker als er SPF inzit beter weggooien. De SPF-waarde in het product neemt namelijk af en beschermd niet meer goed.

 

2. Verwijder de dode huidcellen

Eigenlijk kun je het beste heel het jaar door je huid een tot twee keer per week scrubben. Maar mocht je dit in de wintermaanden hebben overgeslagen, dan is het wel belangrijk dat je nu alsnog die dode huidcellen verwijdert. Het verstopt namelijk je poriën waardoor de verzorgingsproducten niet volledig kunnen geabsorbeerd worden door je huid.

 

3. Verander van moisturizer

In de koude wintermaanden smeer je graag extra vettige crèmes die je natuurlijke olieproductie stimuleren en je huid goed hydrateren. Maar de kans is groot dat in de warmere lenteperiode je behoeften gaan veranderen. Het is belangrijk dat je ook je gezichtscrème daaraan aanpast: kies voor een lichte moisturizer die je huid laat ademen, je een natuurlijke glow geeft, en die tegelijkertijd ook hydrateert.

 

4. Skip de foundation

Hetzelfde geldt voor je foundation. Het is belangrijk om je huid te laten ademen in warmer weer en een tinted moisturizer of drupje I Conceal door je dagcreme zijn betere opties dan je crèmefoundation.

 

5. Gebruik dagelijks een hoge SPF

Een bescherming met SPF aanbrengen, zou eigenlijk heel het jaar door routine moeten zijn. Maar omdat je huid in de lange lente- en zomerdagen extra wordt blootgesteld aan uv-stralen, is het essentieel om deze stap niet over te slaan in je dagelijkse verzorging. Kies voor een dagcrème met SPF 30 of een extra zonnebescherming. En vergeet ook zeker je lippen niet.

 

6. Maak een afspraak voor een gratis huidanalyse.

Om te weten of je huidverzorging nog bij je huidconditie past. En combineer je bezoek meteen voor een huidverbeterende gezichtsbehandeling!

Zien we je gauw?

 

Heb je specifieke vragen aan de hand van deze blog?

Neem dan vooral contact met ons op.

Ook kun je vragen stellen via whatsapp. We helpen je graag verder op jouw reis naar huidverbetering! 

 

Warme groet,

Marjolein

Fijn voorjaarsweekend

liefs Marjolein

 

 

Voorjaar 6 tips

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.