Ervaar je droge ogen?

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 07:00

Momenteel rode droge ogen?

Kan komen omdat de pandemie ervoor heeft gezorgd dat we vaker en langdurige naar beeldscherm kijken. 

Om dit te voorkomen kun je de 20 20 20 regel implementeren.

Elke 20 minuten neem je een 20 seconden durende pauze van je scherm en kijk je naar iets dat minstens 20 meter verder weg is.

Hiermee leer je je ogen dat ze mogen ontspannen, want wanneer je langdurig naar iets kijkt wat dichtbij is, hebben we de neiging om niet vaak genoeg te knipperen. En zelfs als je nog nooit oog problemen hebt gehad, is het aan te raden om jaarlijks naar de optometrist te gaan.

Je ogen zijn namelijk behoorlijk vatbaar voor bacteriën die daar schade aan kunnen richten.

Keep aan eye out.

 

De gouden regels voor oogverzorging.

 

  1. Smeer altijd zonnebrandcrème op en draag een zonnebril wanneer de zon heel fel is.
  2. Vervang elke drie maanden je mascara en vloeibare oog make-up. Daarin stapelen zich behoorlijk wat bacteriën op.
  3. Was je gezicht elke avond geen smoesjes! Zodat je met een schoon gezicht naar bed gaat en de kans op oog infecties kleiner wordt. Je oogverzorging kan ook beter zijn werking doen.
  4. Gebruik zachte ingrediënten rondom de ogen. Bewaar AHA’s, BHA’s en Retinol voor de rest van je gezicht.

 

Het is belangrijk om je gezicht schoon te maken voordat je naar bed gaat. Door een wassessie over te slaan vergroot je de kans op ontstekingen, infecties en afgebroken wimpers. Daarbij doet zelfs de beste oogcrème ter wereld te weinig op het moment dat het niet is aangebracht op een schone huid.
Het is belangrijk om de producten aan te brengen op een schone ondergrond. Dit helpt bij de opname van het product. Om er zeker van zijn dat je echt alle druppels olie, make-up en viezigheid van je gezicht hebt verwijderd, kun je beste twee keer je gezicht reinigen begin met je ogen.

 

Wat kun je tegen vochtwallen onder je ogen doen?

Wil je iets tegen vochtwallen doen? Dat kan!

Ik begin met een aantal simpele tips.

Wordt het vocht onder je ogen veroorzaakt door een allergie, dan is het natuurlijk raadzaam om hiermee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door een allergietest of medicijnen. Raadpleeg hiervoor je huisarts. 

Zijn de vochtwallen vaak zichtbaar wanneer je ‘s ochtends in de spiegel kijkt?

Dan heeft het waarschijnlijk te maken met de vochtafvoer van je lichaam. Mijn tips:

  • Leg ‘s avonds een lepel in de koelkast, zodat je ‘s ochtends de huid rondom je ogen kunt koelen om de zwelling te verminderen.
  • Drink genoeg water en beweeg voldoende, dat kan een groot verschil maken bij het verminderen van vocht onder je ogen.
  • Leg je hoofd iets hoger wanneer je slaapt, zodat je voorkomt dat vocht onder je ogen zich opbouwt. 
  • Houd rekening met wat je eet en drinkt. Door alcohol en zout wordt sneller vocht vastgehouden en kunnen daarmee invloed hebben op vochtwallen.


Tot slot is goede oogverzorging een uitstekend hulpmiddel om vocht onder je ogen te verminderen. Een oogcrème met effectieve ingrediënten verzorgt de dunne huid rondom je ogen effectief en kan helpen bij het afdrijven van vocht. Om dit laatste optimaal te laten werken is het belangrijk om de oogcrème zachtjes van binnen naar buiten te in te kloppen.  

 

Wil je aan de slag met een oogcrème om vochtwallen te verminderen?

Ik zet een aantal echte wondertjes voor je op een rij!

Een ‘wallen wonder’. Is de ORMEDIC - Balancing Eye Lift Gel. En dat is natuurlijk niet zomaar.

Door de mix van onder andere peptiden wordt je huid intensief gevoed en biedt het een oplossing voor gezwollen ogen, vochtwallen en fijne lijntjes en rimpels.

Het quinoa-extract uit deze oogcrème tegen vochtwallen helpt de kwetsbare huid rondom de ogen te versterken, gaat zwelling tegen en maakt de huid weer glad. Ideaal bij vocht onder je ogen dus! 

Ook de Hydrating Eye Recovery Gel uit de bestverkochte VITAL C-lijn is een effectieve oogcrème bij vocht onder je ogen en huidveroudering.

Het ingrediënt Eyeliss bevordert de afvoer van vocht, waardoor vochtwallen aanzienlijk zullen afnemen. Door onder andere vitamine C, een mix van voedende antioxidanten en hyaluronzuur is deze oogcrème een echt anti-aging powerhouse te noemen! 

 

Heb je naast vochtwallen ook te maken met donkere kringen?

Daar heb ik ook een effectieve oogcrème tip voor. Door onder andere zouthoutextract, een natuurlijke huidoplichter, zorgt de ILUMA – Intense Brightening Eye Crème voor een heldere oogopslag. Ook reduceert deze rijke oogcrème zwelling en helpt tekenen van huidveroudering te verminderen. Een win-win-win dus! 

Let's talk skin!

 

Wil je advies van één van onze professionals?

Neem dan contact op. Wij helpen je graag bij de keuze van het beste gezichtsserum voor jouw huid! 

En wil je op de hoogte blijven van het laatste Skincare nieuws en interessante skincare feitjes, bijvoorbeeld over het gebruik van zuren of waarom spf zo belangrijk is? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!

 

Warme groet,

Marjolein

Tips bij droge ogen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.